Impregnace na více způsobů

Impregnace na více způsobů

Kdy impregnovat 

Nečekejte, až venku bude pršet. Přinesli jste si nové boty domů a než s nimi poprvé vyrazíte do ulic je nejlepší je naimpregnovat. Je velká škoda, když máte nové boty, které nejsou ošetřené impregnací a kápne vám na ně něco mastného. Z nubuku, nebo veluru je téměř nemožné pak tyto skvrny dostat a nové boty jsou prakticky zničené.

Impregnace chrání nejen před špatným počasím, ale také před nečistotami. Proto můžete impregnovat nejen zimní boty, ale také například jarní, nebo letní boty. Zvláště ty z broušených kůží.

Frekvence dalšího opakování záleží na počasí. Při suché zimě stačí impregnace třeba 2x za sezónu, při neustálém střídaní deště a sněžení, můžete impregnovat každé dva dny.

Jak impregnovat

Impregnujte vždy čistou a suchou obuv. Sprej stříkejte rovnoměrně z dálky přibližně 30 cm a nejlépe venku. Je lepší udělat více jemných vrstev, které necháte zaschnout a opakujete.

Čím impregnovat

Na výběr je velké množství impregnací, které jsou určeny na jednotlivé typy materiálů. Můžete zvolit taky univerzální impregnaci, kterou použijete prakticky na cokoliv (kůže, textil, syntetika).

Nejrozšířenější jsou impregnace Waterstop a Carbon Pro.

Na hladkou kůži je nejlepší impregnace Waterstop, která kůži nejen chrání, ale i vyživuje a tím si ušetříte krémování obuvi. Impregnace Waterstop má také UV filtr, čím chrání kůži před vyblednutím a i proto je nejlepší volbou také třeba pro kabelky.

Na broušenou kůži je speciálně určena impregnace Nubuk+Velours.

A na různé typy materiálů můžete použít Vario impregnaci. Ta je skvělá, máte-li například boty, které jsou ušity částečně z kůže, částečně z textilu.

Nejlépe chránící je impregnace Carbon pro, kterou můžete použít na textil, kůži i syntetiku. Oblíbená je zvláště pro funkční oblečení, nebo boty s klima membránami (Gore-tex, Sympatex).