Traktorky, farmářky, nebo workers boty?

Jaké podzimní boty se u vás zabydlely tuto sezónu?

Podzim je v plném proudu, za chvilku zima zaklepe na dveře a vy stále nemáte jasno, v čem letošní chladnou sezónu oslníte? Co se vlastně letos nosí, budu dostatečně in? Vždyť všude kolem nás je tolik lákavých krásných bot. Jak se v tom vyznat, když zrovna nejste módní guru a přesto chcete být trendy? I když to zejména my ženy nemáme s výběrem outfitů jednoduché, stačí se držet pár pravidel.

Je to hodně rozmanité, co člověk, to osobnost. A právě to, co je vidět na první pohled, o vás hodně napoví. Pokud mne nějaké boty zaujmou, nejprve si ujasním, jestli jsou pro mne ty pravé, zda se ke mně hodí, jestli mě jednoduše vystihují. Jsem typ na kozačky na vysokém podpadku nebo mám raději pohodlí? Pro městského člověka budou ideální pohodlné kotníkové boty, které třeba já nosím hodně často. Myslím, že při správném výběru se hodí jak do práce, tak i na městské pochůzky. Zajdete sem tam do přírody? I sem se hodí boty po kotník, ale již o poznání bytelnější. Už jste slyšeli o workerech?

Kde se vzaly, tu se vzaly…farmářky, workery, hit 90. let

Nedávno jsem potkala svého známého. Při hovoru ho upoutaly mé boty a povídá: „Máš dobré boty, ty by se mi hodily, chystám se porýt zahrádku“. Celkem mě to rozesmálo, ale věděla jsem, kam míří.

Měla jsem na nohách totiž své oblíbené farmářky, workery nebo chcete-li traktorky. Pomyslela jsem si, že mám vskutku retro obutí, jelikož v dřívější době byly farmářky hlavně boty pracovní. I dnes se farmářky jako pracovní obuv pořád nosí. Ale nebojte, ve farmářkách nebudete vypadat, jako byste se chystali na stavbu. Klasické „pracovky“ se přeci jen poněkud liší. Farmářky, ve kterých oslníte, mají o dost elegantnější vzhled.

Jaké vlastně farmářky jsou?

Jedním slovem – úžasné. Pro mne mají tyto podzimní boty spoustu přívlastků. Jsou nadčasové, do každého počasí, elegantní, mají šmrnc a styl, zkrátka boty do nepohody. Líbí se mi, že při troše fantazie můžu být rozverná rockerka nebo elegantní dáma. Prostě měnit styl podle nálady. To mě baví. Můžu je kombinovat na celou řadu způsobů. Je jedno, jestli si k nim obleču koženou bundu a kostkovanou košili nebo zvolím halenku a elegantní kardigan. Obojí vypadá prostě skvěle.

Co se barvy týká, typickou pro workery je barva písková a odstíny hnědé. Hodně často se nosí i barevnější varianty, nebo jen klasická hnědá doplněna barevným lemem a tkaničkami.. Farmářky si najdou místo ve vašem botníku, v mém se zabydlely již dávno. Ať už chodím jen po městě nebo jdu do přírody, s farmářkami je mi prostě dobře.

Skoro to vypadá, že jsou to nestárnoucí boty a jak je jednou obujete, pochopíte proč. Budete si v nich připadat neskutečně cool, ať je vám 18 nebo 40.

Podle čeho farmářky vybírat? Berte kůži, nezklame vás!

Je fakt, že farmářek je všude plno, ale já se řídím opět pravidlem, které se mi už mockrát osvědčilo. Hledím na kvalitu. Jak už jste se minule dozvěděli, tak vozím do Čech kožené boty ze Španělska. Ano i farmářky mám právě odtud. Jsou kožené, perfektně ušité a mám je už třetí sezónu. Nebo vlastně sezóny. Nosím je totiž od podzimu do jara. Co víc dodat?

Ať už se rozhodnete pro elegantní kotníkové boty, kozačky nebo farmářky, ať se vám v nich šlape tak skvěle, jako mě.